4 december 2023

Anna Sjölund ny Programming Director för ASM Global

ASM Global i Norden har rekryterat Anna Sjölund från Live Nation som ny European Programming Director. Anna kommer i sin nya roll att ansvara för att skapa och utveckla evenemangsinnehållet för samtliga ASM Globals stadion, arenor och teatrar i Norden och övriga Europa.

ASM Global driver stadion, arenor och teatrar både i Sverige och Finland inklusive Friends Arena, Avicii Arena, Tele2 Arena, Hovet, Annexet och Södra Teatern i Stockholm samt Kultttuuritalo i Helsingfors. Anna Sjölund kommer i sin nya roll attleda arbetet med att utveckla de nordiska arenornas evenemangsutbud samt stötta övriga arenor i Europa med sin erfarenhet och kompetens.

– Vi är otroligt glada över att välkomna Anna till ASM Global. Med hennes erfarenhet, breda nätverk och respekt inom branschen är hon precis det vi behöver för att ta nästa steg. Jag har samarbetat med Anna i olika sammanhang i mer än 15 år och vet att vi verkligen delar passionen för livebranschen och att få fler fantastiska evenemang till Stockholm och övriga Norden, säger Marie Lindqvist, Senior Vice President Operations Europe, ASM Global i ett pressmeddelande.

– Helt ärligt, att Anna ansluter till oss på ASM Global är inget annat än fantastiskt. Hon är en arrangör av världsklass och är högt respekterad av kollegor, agenter, managers och artister globalt. Vi är verkligen glada att vara en del av Annas nästa steg i sin karriär och hon kommer att vara en nyckelperson i ASM Globals tillväxt med fler arenor i Europa, säger Brian Celler, Senior Vice President Content & Programming UK & Europe, ASM Global.

Anna Sjölund började sin bana i musikbranschen år 2000, då hon började på EMA Telstar (nuvarande Live Nation) som produktionsassistent. Det ledde snabbt vidare till roller som VP Operations i Central- och Östeuropa samt även ansvarför bolagets turné- och festivalverksamhet i Sverige under 10 år. Närmast kommer hon från en internationell roll inom Live Nation som SVP Touring International. Bland hennes framgångar finns festivalen Lollapalooza Stockholm och den nyligen aktuella NHL Global Series Stockholm.

– Jag har haft förmånen att under mina 24 år med Thomas Johansson och teamet på Live Nation genomföra hundratals fantastiska evenemang på ASM Globals arenor i Sverige, och jag har alltid värdesatt det nära samarbetet. Nu ser jag verkligen fram emot att vara med och utveckla ASM Globals verksamhet i Europa tillsammans med alla nya kollegor, säger Anna Sjölund i en kommentar.

Anna Sjölund tillträder sin nya roll i januari, 2024.

Christel Valsinger