9 oktober 2023

United Stage och Nils Einár Foundation skapar årligt event för unga

På dagen två år efter artisten Einárs bortgång, arrangerar stiftelsen Nils Einar Foundation och United Stage eventet ”En för alla alla för en” för att hjälpa unga att hitta aktiviter. Eventet äger rum på Fryshuset i Stockholm men är tänkt att bli årligt återkommande och arrangeras på exempelvis fritidsgårdar runt om i landet.

Idén till ”En för alla alla för en” kommer från början från Einár själv, som ville skapa aktiviteter för ungdomar och 2019 gjorde extra spelningar på HVB för ungdomar mellan 13 och 18 år.

Under dagen på Fryshuset den 21 oktober kommer unga att få möjligheten att prova på olika aktiviteter såsom fotboll, foto och graffitimålning. På plats finns även personer förankrade i hjälporganisationer som medverkar i panelsamtal ledda av Sharon Jåma och Alexandra Pascalidou. På scenen kommer både etablerade och debuterande artister att bjuda på liveframträdanden.

”En för alla alla för en” görs i samarbete mellan Nils Einár Foundation, United Stage, Fryshuset, NS1, Mamma United, Barnrättsbyrån, Maskrosbarn, Dare, Edio Lab, Sony Music, Universal Music, Warner Music Group, Amuse, Red Bull, Zeitz, Butch, Reymersholms IK och Hammarby IF.

– Vi tror på mod när det behövs som mest. Mod att finnas där för alla. Likväl som vi var där för en, vår Nils. Idag känns det självklart att modet ska gå till att samla er med oss och med Nils skapa en dag där vi gör er hörda med oss. Där vi tillsammans med er pratar om varför och hur. Men framför allt vart vi vill och hur vi ska ta oss dit och vad vi behöver på vägen. Och valet av plats för eventet känns helt naturlig eftersom Nils började i gymnasium där och hade sin första spelning i samband med det. 1 för alla och alla för 1, hälsar stiftelsen i ett pressmeddelande.

Alla medverkande artister, organisationer och arbetande personal ställer upp gratis. Insamlade medel från kvällen går bland annat till Barnrättsbyrån och Mamma United.

Christel Valsinger