6 september 2022

4 Snabba: Bo Nikolausson och Sara Westerberg, Talentcoach

Talentcoach i Kalmar och Oskarshamn arrangerar för andra gången showcasefestivalen Live At Heart Southeast den 8-10 september. Den här gången blir eventet fysiskt och konserter, panelsamtal och seminarier arrangeras på båda orterna. 

Varför behövs det en southeast-upplaga av Live At Heart?

– Det finns flera anledningar men de största är att vi har Music and Event Management-programmet på Linnéuniversitetet i regionen, vilka är nästa generation musikbransch och vi jobbar även med songwriting-studenterna på Linnéuniversitetet. Vi känner också att vi vill showcasa våra artister och ge möjlighet för dem och studenterna att nätverka gällande bransch och sätta denna del av landet på ”livemusik-kartan” igen. Att ha Rockparty och Hultsfred som exempel på hur det kunde se ut när man hjälps åt mot ett gemensamt mål.

Festivalen hålls i både Kalmar och Oskarshamn – varför?

– Talentcoach jobbar över hela Kalmarregionen och vi kände att vi inte bara ville göra detta event på ett ställe. Oskarshamn där Talentcoach har sin bas och som genom åren haft mycket musik med duktiga musiker samt Kalmar med närheten till universitetet och särskilt då Music and Event Management-studenterna. Vi kommer att ha lite olika fokus och dra fördelarna av att ha kreatörer inom olika områden med kopplingar till de olika orterna.

Vad får man absolut inte missa?

– Det beror på vad du är intresserad av. Under konferensen täcker vi områden som t.ex. hållbarhet, mångfald, ”the spirit of punk” – som genomsyrade Hultsfredfestivalen – och gaming. På musiksidan finns allt från svensk hiphop till folk och olika former av pop och det kan vara din första chans att se Amena Alsameai som soloartist sedan hon gästade Håkan Hellström på Ullevi.

Vad har ni på Talentcoach mer på gång i höst?

– Vi kommer att vara en del av musikfestivalen Krogkultur på krogarna i Västervik i november, Future Songwriting vilket är ett låtskrivar- och produktionsprojekt för unga med artisten och låtskrivaren Adée på alla orter i Kalmar Län och singer/songwriter kursen på LNU. Vi kommer förstås även att vara involverade i våra artisters produktioner och spelningar både på hemmaplan och i Europa samt på andra sidan Atlanten.

Mer info om Live At Heart Southeast hittar du här.

Christel Valsinger

Foto: Linus Gunnarsson