3 november 2021

Nya akter på EMI Sweden

EMI Sweden har kontrakterat i frisk takt de senaste månaderna. I det senaste brevet berättade vi om Stu Coltr, nu följs det av ett antal andra namn inklusive listaktuella Adaam (bilden). 

Adaam har haft stora framgångar under året och har just nu två låtar på Spotifys topp 20. LOAM har en stor hit med Medvetslös. Andra nya namn är: Graham Lake, Chico, Theo Ama, Bell, Simeon, Björn Holmgren, Maia Wright a k a Junie respektive nämnda Stu Coltr.

Etiketten skriver till MI:

”Utöver alla nya artister så har etiketten haft stora framgångar i Sverige, främst med Hov1 och deras album Barn av vår tid, som blev gruppens femte albumetta. Men även med Timbuktus tionde studioalbum Du Gamla Du Nya som har fått fantastiska recensioner och mottagande från fansen och stark support på radio. Internationellt har EMI Sweden haft framgångar med Little Sis Nora och hennes senaste singel MDMA som har totalt 14 miljoner streams på alla plattformar.”

Internt hos EMI Sweden har Henrik Hansson klivit upp i en ny roll som Marketing Director EMI Sweden, där han utöver att jobba med sina artister även kommer ha en övergripande roll att överse marketing och releaser på etiketten. Hansson började på Universal/Svenska Inspelningar som project manager 2015 och var under 2020 med och återlanserande EMI Sweden tillsammans med Mikael ”Misan” Wadström.

Närmast aktuella releaser från EMI Sweden är på fredag Grannar med ADAAM och Medvetslös Remix med Ringnes-Ronny med LOAM.

Lars Nylin

På bilden fr v: Emil Forsbrand, ADAAM och Patricio ”Pato” Silva.