8 april 2010

Hultsfred och Emmaboda samarbetar

Hultsfredsfestivalen och Emmabodafestivalen har lanserat en rabatterad kombobiljett som gäller till båda de två festivalerna, som i sommar arrangeras 7-9 juli respektive 29-31 juli. Priset är 350 kronor billigare än vad priset skulle bli för att köpa separata biljetter och camping till de två festivalerna.

Kombobiljetterna, som släpptes i förrgår på festivalernas egna hemsidor, kostar 2 035 kr. och innehåller 3-dagarsbiljetter till både Hultsfred och Emmaboda inklusive camping på bägge festivalerna.

– Vi har alltid gillat Emmabodafestivalen och vi är övertygade om att våra besökare också gör det. Nu kan vi ge alla dom som vill åka på sommarens två bästa festivaler ett riktigt schysst pris, kommenterar Putte Svensson på Hultsfredsfestivalen.

– Hultsfred har alltid varit en skön start på sommaren och en källa till inspiration. De har nästan alla år levererat massor med nya spännande band. Inte minst I år. Hultan har dessutom alltid varit bra att besöka för att hitta smarta lösningar på festivalproblem, inte bara för oss utan för alla svenska festivaler. Så därför känns det kul att erbjuda de två bästa festivalerna för ett lägre pris, konstaterar Håkan Karlsson på Emmabodafestivalen.

– Jag tror jag att vi kommer börja se ännu mer samarbeten mellan olika festivaler, spår Håkan Durmér på Rockparty i Hultsfred. Det tror jag att tiden är mogen för.
– På sikt kommer nog Sverige, Norge och Finland att börja närma sig varandra. Vad finns det som säger att vi inte skulle kunna ha två tvillingfestivaler à la Reading/Leeds i Norden?

– Vi har ju gått runt i många år och sneglat på vad dom i Emmaboda hittar på och tydligen så har dom sneglat åt vårt håll. Så det underliga är ju egentligen att vi inte samarbetat tidigare. Den gemensamma kombobiljetten är nog bara början på ett djupare samarbete. Vi har redan börjat prata om saker som vi kan hitta på tillsammans under 2011.

Det här är första gången som de två småländska festivalerna samarbetar. I Hultsfred spelar i sommar bl.a Empire Of The Sun, Nas & Damian ”Jr Gong” Marley, Kent, The Hives, The Ark, Bob Hund, 30 Seconds To Mars, Wolfmother och Midlake. I Emmaboda spelar bl.a Cut Copy, Crystal Castles, Wavves, Crookers, Johnossi, Hästpojken, Tiga, Maskinen och Radio Dept.

Claes Olson