15 oktober 2024

Ant Wan lyfter på Spotify efter rekordkonserten

Ant Wan satte nytt publikrekord på Tele2 Arena i lördags med sin utsålda konsert. Succén visar sig nu också på Spotify, där strömmingen av hans musik ökat med nära 50% jämfört med föregående vecka.

Med en publiksiffra på 40 899 slog Ant Wan Madonnas tidigare publikrekord (40 557 ) på Tele2 Arena. Nu presenterar Spotify data över hur hans streams ökat i samband med konserten. Redan på konsertdagen var Västeråsrapparen den mest spelade artisten i landet på Spotify och under förra veckan (7-13 oktober) ökade antalet streams av hans musik med nästan +50% i Sverige jämfört med föregående vecka.

En enskild låt som Mitt liv har ökat med nästan 450% mot hur den brukar streamas, medan Free och Kärlek har en liknande utveckling med +244% respektive +235%.

Ant Wans framgångar har dock synts under hela året, meddelar Spotify. På konsertdagen i lördags blev han den artist som legat längst på Spotifys lista över Toppartister i Sverige, med 1088 dagar i sträck. När nya albumet Wanderland släpptes i augusti tog sig samtliga låtar in på den svenska Topp 50-listan på Spotify och just nu är Ant Wan den artist som har flest låtar på Topp 200-listan, med låten Malaika på den högsta placeringen, # 18.

Christel Valsinger 

Foto: Julia Sixtensson