8 oktober 2024

Ten Music Group i avtal med Kreation Music Rights

Ten Music Group har tecknat ett subförlagsavtal med Kreation Music Rights (KMR), i sin tur ett dotterbolag till SM Entertainment, ett av Asiens mest framgångsrika underhållningsbolag. Syftet med samarbetet är att driva Tens omfattande katalog in på de snabbt växande asiatiska musikmarknaderna – särskilt inom K-Pop.

För Ten är avtalet ett steg i linje med bolagets långsiktiga vision om expansion i Asien, skriver parterna i ett pressmeddelande. Samarbetet ger Tens artister och låtskrivare direkt tillgång till KMR:s omfattande branschnätverk och regionala expertis. KMR, som har en stark närvaro inom K-Pop, ser i sin tur detta samarbete som ett steg mot att bli förstahandsvalet för europeiska musikförlag som vill etablera sig på K-Pop-marknaden.

”Vi är mycket glada över samarbetet med Kreation Music Rights, det markerar ett betydande steg i vår globala strategi. Genom att kombinera våra artisters/låtskrivares/producenters talang med KMR:s branschexpertis och omfattande nätverk är vi övertygade om att detta partnerskap kommer att låsa upp nya möjligheter och hjälpa oss att nå nya höjder på de asiatiska musikmarknaderna”, säger Ola Håkansson, VD och grundare av Ten Music Group.

Jin Suk Choi, Global A&R Executive på KMR HQ, ser stor potential i samarbetet:

”Detta partnerskap bygger broar mellan de kreativa talangerna i båda kulturerna och främjar samarbeten som tänjer på gränser och skapar riktigt unik musik. De framgångar vi redan har uppnått, med låtar samskrivna av talanger från både KMR och Ten som landat hos ledande K-Pop-artister, visar på detta samarbetes kraft. Vi är bara i början, med ännu större prestationer framför oss”, säger

Robin Jenssen, VD för KMR Europe är också entusiastisk:

”Vi är glada över att samarbeta med Ten Music Group och introducera deras exceptionella katalog för Asien. Med vårt teams djupa kunskap om regionen och Ten:s imponerande framgångshistoria är vi redo att skapa något extraordinärt tillsammans.”

Ett tiotal låtar skrivna under gemensamt låtskrivarcamp har redan bekräftats för utgivning.

Christel Valsinger