7 oktober 2024

Boko Yout nominerad till Music Moves Europe Awards

Svenske artisten Boko Yout är en av de nominerade till Music Moves Europe Awards 2024. Vid prisceremonin i Groningen, Nederländerna i januari kommer en internationell jury att utse fem vinnare som får 10 000 euro vardera.

Music Moves Europe ingår i EU-kommissionens satsning på att främja en mer mångsidig och hållbar musiksektor i Europa. De 15 nomineringarna till Music Moves Europe Awards (MME Awards) tillkännagavs under Ireland Music Week (Dublin), på SoAlive Music Conference (Sofia) samt på Reconnect (Brno), onsdagen den 2 oktober.

Prisceremonin hålls i Groningen, Nederländerna den 16 januari och utöver de fem priserna på 10 000 euro, tilldelas en artist Grand Jury Prize, som ger ett grönt turnéstöd på 5 000 euro. Alla femton nominerade är dessutom inbjudna att spela på ESNS Festival i Groningen, Nederländerna, samt delta i MME:s utbildningsprogram.

Boko Yout som nominerats till priset var tidigare i år nominerad till en Grammis i kategorin Årets nykomling, för EP:n As seen on tv.

Under de senaste 20 åren har artister som Stromae, Rosalía, Dua Lipa, Hozier och Christine and the Queens vunnit ett MME-pris.

Christel Valsinger
Foto: Nemo Hinders