20 augusti 2024

Bauer media störst bland kommersiell radio i sommar

Bauer medias radiokanal Rockklassiker har gjort sin bästa julimånad någonsin och Mix Megapol gör sin bästa juli sedan 2018 när det kommer till andel av det kommersiella lyssnandet.

Mix Megapol spelar enbart musik på svenska under sommaren, något som verkar ha gett god utdelning i år. Kanalen har sin starkaste kommersiella andel i juli sedan 2018, med 27,7%. Utöver det noterar Bauer-kanalen Rockklassiker den högsta kommersiella andelen någonsin för en sommarmånad med 13,1% i juli.

Totalt sett landar Bauers kommersiella andel på 63,3% i juli. Sedan årsskiftet har Bauer Media ökat sin kommersiella marknadsandel med 5,2%.

– Sommaren har de senaste åren varit starka månader för radio och det är extra roligt att så många lyssnare har valt att spendera sin sommar med just vårt innehåll. Tendensen med ökade marknadsandel har vi dock sett under hela 2024, vilket är ett gott betyg till vårt arbete med att erbjuda våra lyssnare ett kvalitativt innehåll, säger Anna Rastner, Content Director på Bauer Media Sverige.

Christel Valsinger