13 augusti 2024

Oscar Stembridge i kvartsfinal av America’s Got Talent

16-åriga svenska artisten Oscar Stembridge gick under sommaren vidare i det amerikanska tv-programmet America’s Got Talent. Nu är det också klart att han tävlar i en av kvartsfinalerna i nästa fas av talangtävlingen.

Oscar som i tävlingen framförde den egenskrivna låten What If möttes av publikens jubel och fina ord från bl a juryns Simon Cowell, som kallade framförandet ”a brilliant audition”.

Förra veckan aviserades vilka 44 akter som gått vidare till kvartsfinalerna som genomförs de närmsta fyra veckorna och bland dem återfinns Oscar Stembridge. Livesändningarna startar den 13 augusti i amerikanska NBC och några timmar senare kan svenska tittare se dem på America’s Got Talents YouTubekanal.

Tre av elva akter varje vecka röstas till semifinal av tittarna, medan en person i juryn har möjlighet att skicka en tävlande direkt till final med programmets berömda Golden Buzzer.

Oscar Stembridge började uppträda som 6-åring och sju år gammal la han upp covers på nätet som delades vidare av legendariska grupper som Queen och Aerosmith. Runt årsskiftet 2021/22 släppte han sin debut-ep Thir13en som bland annat ledde till att han fick ta emot utmärkelsen Årets NykomlingDenniz Pop Awards, som yngste mottagare npgonson.

Stembridge är den andra svenska artisten någonsin att ta sig vidare i America’s Got Talent. Chris Kläfford gick till semifinal i tävlingen 2019.

Christel Valsinger