30 juli 2024

Prideveckan här med countryfest och schlagerkväll

Stockholm Pride 2024 har dragit igång, med årets tema Starkare tillsammans. Nytt för i år är att invigningskvällen den 1 augusti tillägnas country med framträdanden av artister som Anna Bergendahl, Robin Bengtsson och Tennessee Tears.

Stockholm Pride arbetar för att stärka hbtq+-personers livssituation och rättigheter och årets upplaga är den 27:e i ordningen. Utöver samtal, seminarier, utställningar och den färgsprakande paraden har musiken en stor del i Prideveckan.

På onsdagens invigningskväll deltar Tove Jaarnek med årets låt Pride, Stockholms gaykör, Ida Redig och Liam Teasem med vänner. Därefter övergår kvällen i Go Country Pride med artister som Joakim Richardson, Alexzandra Wickman, Anna Bergendahl, Erika Jonsson, Robin Bengtsson, Tennessee Tears och vad som uppges vara en hemlig countrylegend.

På torsdagen arrangeras opera sing-a-long med Rickard Söderberg följt av schlagerkväll med Julia Alfrida, Anna Book, The Moniker, Lili & Susie, Lina Hedlund, Elecktra, Maria Sur, Jacqline, Fröken Snusk, Dotter och Smash into Pieces,

Alla programpunkter finns på https://program.stockholmpride.org/

Prideveckan pågår från den 29 juli till den 3 augusti.

Christel Valsinger