27 oktober 2024

Bob hund, Dina Ögon och First Aid Kit husband i ”På spåret”

Bob hund, First Aid Kit och Dina Ögon är husband i vinterns omgång av På spåret i SVT. I premiären nu på fredag 1 november gästas Dina Ögon av Tomas Ledin.

Sedan Augustifamiljen för fem år sedan avslutade rollen som ständigt husband i På spåret har SVT låtit olika husband dela på säsongerna. I år inleder Dina Ögon rollen i sex veckor, de följs av First Aid Kit i lika många, innan Bob hund tar över i de tre avslutande – de sistnämnda ansvarar även för finalen i frågesporten 7 februari. Programmet leds som vanligt att Kristian Luuk och Fredrik Lindström.

Samtliga gästartister:

Dina Ögon: 1/11 Tomas Ledin, 8/11 Jelly Crystal, 15/11 Mapei, 22/11 Molly Hammar, 29/11 Daniela Rathana, 6/12 Ellen Krauss.

First Aid Kit: 13/12 Zacke, 20/12 Anna Ternheim, 27/12 Lars Winnerbäck, 3/1 Thomas Stenström, 10/1 Karin Wistrand, 17/1 Jackie Mere.

Bob hund: 24/1 Amanda Jenssen, 31/1 Sebastian Murphy, 7/2 Nina Persson.

Musikredaktör för programmet är denna säsong Håkan Thörn, bekant bland annat för samarbeten med Magnus Broni i olika uppmärksammade SVT-satsningar i ämnet populärmusik.

Thörn säger till SVT Nyheter om bandet som avrundar:

– Bob hund har varit ett favoritband till mig väldigt länge. De har kallats för Sveriges bästa liveband i över 30 år, så det känns som hög tid att de kommer till På spåret.

Om Lars Winnerbäck säger han:

– Han är en sån där som ganska ofta säger nej till väldigt mycket, så det är extra kul att han sa ja till På spåret. Det är liten sån fjäder i hatten, säger Håkan Thörn

Lars Nylin

Pressbild/SVT