21 oktober 2024

SVERIGETOPPLISTAN Första egna ettan för Yasin

Yasin har synts i listtoppar i sex år, men Cecilia Lind [GG] blir hans första egna etta. På albumlistan toppar ännu en omgång Humlan Djojj & Josefine Götestam med Somna med Humlan Djojj [Sony/Sony].

Yasin har efter listentrén 2018 haft ettor ihop med Miriam Bryant och Dree Low, men nya lätt Cornelis-flirtande Cecilia Lind är första soloettan. Den toppar en lista som är rejält dominerad av svensk hiphop. På plats 2 går Asme & Shiro in med Ole Dole Doff [Def Ham/Universal] och en bit ner klättrar exempelvis Malik Dalasi & Boba från 13 till 9 med Vanilj [Island/Universal] medan Y4SKA, Jireel & Romanos, Sarettii och 23 alla finns kvar på topp 10.

Lägg till detta att Ant Wan har fyra album på topp 12 av den listan samtidigt som singeln Lover klättrar från 51 till 29 och en genre som regerat listorna i några år nu har en av sina bästa listveckor på länge.

Tidigare ettan Molly Sandén och Victor Leksell faller till 3 med Lost And Found [Milkshake/Sony]. Stadiga klättraren Gigi Perez planar ut på placering 15 med Sailor Song [Gigi Perez].

Nick Cave & The Bad Seeds återtar förstaplatsen på fysiska listan med Wild God [Playground].

Alla övriga fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin