29 september 2024

SVERIGETOPPLISTAN Nytt och nygammalt

Molly Sandén når första ettan – ja, faktiskt – när hon och Victor Leksell går rakt i topp med Lost And Found [Milkshake/Sony]. Humlan Djojj och Josefine Götestam är en mer vanlig syn som etta på albumlistan med Somna med Humlan Djojj [Sony/Sony], som nu legat 159 veckor på listan och återvänder till förstaplatsen.

Lost and found av Molly Sandén, Victor Thell och Niklas Carson Mattson framfördes när de två förstnämnda framträdde tillsammans under sommaren. Nu laddar de för respektive framträdanden på Hovet i Stockholm i november (9/11 respektive 30/11) med att Molly får sin första etta under en releasekarriär som inleddes 2006. Victor har tidigare haft fem ettor.

I övrigt är veckans lista relativt stabil med små förskjutningar. Tidigare ettan Sarettii tappar till 2 med I Might [Def Jam/Universal] och Soppgirobygget till 3 med Viva La Vida [Soppgirobygget],

Bolaget tog förra veckan ny fart med Kan inte gå [Bolaget/Dalapop/Warner] och gick från 15 till 8, den faller nu till 10.

Remarkabelt är att förra veckans nya 10 med The Weeknd, Dancing in the Flames [Republic/Universal], faller till 32.

Veckans klättrare är Malik Dalasi & BoBa som går från 43 till 18 med Vanilj [Island/Universal].

Veckans albumnyhet står finska Nightwish för: plats 6 på stora listan, i topp av fysiska listan och vinyllistan med Yesterwynde [Nuclear Blast/Warner].

Alla övriga fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin