3 september 2024

Christoffer Lindh och Atena Banisaid i nya ledande roller på Sony Music Publishing

Sony Music Publishing Scandinavia har befordrat Christoffer Lindh till Head Of A&R och Atena Banisaid till General Manager.

Tillsättningarna får stor vikt för bolagets utveckling, skriver Sony Music Publishing i ett pressmeddelande.

Christoffer Lindh kommer i sin roll som Head Of A&R att ansvara för bolagets skandinaviska A&R-verksamhet, och A&R-teamet rapporterar nu direkt till honom, med undantag för Lasse Ewald som i sin internationella A&R-roll fortsatt rapporterar direkt till Johnny Tennander, VD.

Christoffer har jobbat för Sony Music Publishing i 15 år och har under sin tid på förlaget legat bakom artister och låtskrivare som Yung Lean & Sad Boys, Hooja, Eah Je, Humble & Blisse, Estraden, Jireel, Cashmere Cat, Drew Sycamore, Scarlet Pleasure, AronChupa och Augustine.

Atena Banisaid kommer i sin roll som General Manager att hitta och leda initiativ som utvecklar Sony Music Publishings kultur och team och som får förlagets verksamhet att växa. Hon kommer fortsatt att leda SMP:s jobb i Musikförläggarnas styrelse och flera övriga branschsammanhang.

Atena kommer även att fortsätta vara en del av A&R-teamet där hon har haft stor framgång med bl a Benjamin Ingrosso, Giift (Beyoncé, Kehlani), LukasBL (Kanye West, Gunna), Emma Steinbakken, Jada, Mike Lowrey och teamet bakom Humlan Djojj.

 – Det känns oerhört kul och inspirerande att få ta klivet upp som ansvarig för SMP:s A&R- verksamhet i Skandinavien. Jag startade min karriär här och har haft förmånen att kunna växa och utvecklas här under Johnnys ledarskap. Nu ska vi tillsammans i teamet fortsätta att bygga på den fantastiska grund vi står på, och vi känns i bättre form än någonsin med etablerade writers som Benjamin Ingrosso, Noonie Bao, Zara, Oscar Chase och nya talanger som Giift, Dione, Terra, Aladdin bland många. Framtiden är ljus! säger Christoffer.

 – Jag är otroligt stolt och glad över förtroendet jag har fått i rollen som General Manager. Det är i vanlig ordning både spännande och utmanande tider i vår bransch men jag kan inte tänka mig ett bättre team att få växa och skriva historia tillsammans med! Det är med en enorm pepp som jag kliver in i detta nya kapitel, säger Atena.   

 – Det känns väldigt bra att lyfta Atena och Christoffer till dessa nyckelpositioner för oss. De har under lång tid nu visat sig vara otroligt viktiga för vårt bolag och team, och jag är säker på att det här kommer att ta oss till nya höjder. De är båda fantastiska A&R:s men även naturliga ledare – och nu får de utrymme att växa ytterligare. Det här är ett stort och viktigt steg för vår fortsatta & framtida utveckling, säger Johnny Tennander, VD.

SMP Scandinavia är just nu aktuella med Sarettii, som i helgen gick direkt in på förstaplatsen på Spotify topp 50 – Sverige med I Might, samtliga svenska låtar på Spotifys mest streamade låtar under sommaren 2024, Noonie Bao & Linus Wiklund som har co-skrivit Charli XCX’s världshit Apple, Zara Larsson som just nu toppar globala TikTok listan och Giift som har co-skrivit Ya Ya på Beyonces Cowboy Carter album.

Christel Valsinger

Bilden fr v: Atena Banisaid, Johnny Tennander, Christoffer Lindh.