2 september 2024

Max Martin-musikalen ”& Juliet” till Sverige

Musikalen ”& Juliet”, som bygger på Max Martins digra katalog av hits, kommer till Sverige. Efter ha spelats i bl a West End och på Broadway, blir Cirkus i Stockholm ny hemvist för föreställningen under våren 2026.

& Juliet är en modern tolkning av Shakespeares klassiker Romeo & Julia (Romeo and Juliet), där Juliet väljer sitt eget öde i stället för att offra sitt liv för Romeo. Musikalen beskrivs som en färgsprakande, upplyftande romantisk komedi om tolerans, frihet och rätten att vara sig själv. Musiken kommer från Max Martin och hans medkreatörers katalog och inkluderar popsuccéer som Since U Been Gone, Roar, Baby One More Time, Larger Than Life, That’s The Way It Is, Can’t Stop the Feeling!, Show Me Love, I Want It That Way och många fler.

Förutom London och New York har musikalen spelats i Toronto, Melbourne, Sydney, Perth och Singapore. Just nu pågår en turné i Storbritannien, och i slutet av oktober i år har musikalen premiär i Hamburg. Nästa steg är en  USA-turné och sedan är det dags för Max Martin att ta sin musikal hem till Sverige.

– Det har varit spännande och en ny erfarenhet att vara med och skapa en musikal. & Juliets budskap är viktigt för mig och det känns mäktigt och stort att äntligen få ta hem den till Sverige säger Max Martin, som är medproducent till musikalen, i ett pressmeddelande.

För regin i den svenska upplagan står Edward af Sillén, medan Calle Norlén ansvarar för översättningen. Manuset är skrivet av David West Read, som bland annat är känd för den prisbelönta tv-serien Schitt’s Creek.

– Vi är lyckliga och stolta över att få välkomna denna magiska kombination av berättelse och musik till oss på Cirkus säger Sandra Miller Kinge, Director of Program & Marketing, Cirkus Venues.

Produktionen är ett samarbete mellan All Things Live, Live Nation, Lifeline och Cirkus Venues.

Christel Valsinger