2 september 2024

Anna Charlotta och Fille konferencierer vid Amnestygalan

Anna Charlotta Gunnarson och Fille blir konferencierer vid Amnesty-konserten på Cirkus den 17 september – Dina Ögon med gästartister uppträder live, som MI meddelat tidigare. 

Nu är det klart att Anna Charlotta Gunnarson och Felipe ”Fille” Leiva Wenger blir konferencierer vid konserten Amnesty Live 2024 – Bring The NoiseCirkus i Stockholm den 17 september.

– Det här känns superviktigt, säger Anna Charlotta Gunnarson. Så sent som i går nåddes vi av nyheten att talibanerna förbjuder kvinnor från att sjunga. I många delar av världen betraktas musik och kultur som någonting farligt. Vi är så otroligt tacksamma över att vi kan samlas så här.

– Läget för mänskliga rättigheter är akut, både i världen men också mer och mer här i Sverige. Därför känns det jättebra att både lyfta läget för mänskliga rättigheter och stötta kampen genom att delta på Amnestys konsert, säger Felipe Leiva Wenger.

Amnesty Live 2024 – Bring The Noise, en konsert som uppmärksammar mänskliga rättigheter som hotas runtom i världen, gör husbandet Dina Ögon som MI rapporterat exklusiva uppträdanden med gästartisterna José González, Cherrie, Cleo, Ane Brun, Titiyo & Hurula, Lena Philipsson, Annika Norlin & Jonas Teglund, Erik Lundin, Little Jinder och Waterbaby. För att gå på konserten på Cirkus i Stockholm den 17 september behöver man bara bli autogiromedlem i Amnesty. Det kostar 150 kronor i månaden för nya medlemmar.

Till lineupen ansluter nu alltså konferencierduon Anna Charlotta Gunnarson och Felipe ”Fille” Leiva Wenger.

Anna Charlotta Gunnarson är frilansjournalist, författare, musiker och dramatiker. Hon ligger bakom många prisade program, bland annat radio- och tv-serien Pop och politik. Dessutom skriver hon för tidningen Vi och är ena halvan av popduon 500 mil.

Fille slog igenom som ena halvan av stilbildande hiphopduon Ison & Fille. Han är också känd för sin humorkaraktär Lilla Al-Fadji som i höst åker på ståuppturné samt är aktuell med boken Dagbok från dårhusen.

På 70- och 80-talet krokade Amnesty arm med musikvärlden internationellt och genomförde en rad framgångsrika konserter och turnéer. Organisationen och artister som U2, Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Tracy Chapman och Sting gav varandra draghjälp, och under de här åren växte Amnestys medlemsantal markant.

Det är den traditionen Amnesty Sverige nu ansluter sig till med Amnesty Live 2024 – Bring The Noise.

Lars Nylin

Pressbild Georg Sandman