29 augusti 2024

Sommarens mest streamade på Spotify

Det blev en countrylåt som strömmades mest på Spotify i Sverige sommaren 2024. A Bar Song /Tipsy) med Shaboozey hamnar etta när bolaget sammanfattar lyssningsdata från den 1 juni till den 20 augusti. Men på andraplatsen är det svenskt och hiphop.

Sista gång med C.Gambino, som sköts ihjäl den 4 juni i år, är den andra mest streamade låten i Sverige under perioden.

Även på plats tre och fyra är det svenskt och både platserna innehas av Benjamin Ingrosso, som haft en succésommar med utsåld turné. Look Who’s Laughing Now är trea och Honey Boy (feat. Nile Rodgers & Shenseea) är fyra.

De svenska lyssnarna har också tagit till sig norsk epadunk i sommar. Soppgirobygget och låten Viva La Vida tar sig in bland de tio mest spelade låtarna i Sverige.

– Sommaren 2024 skiljer sig verkligen från förra året som gav oss en mer likriktad topplista. I år ser vi istället en blandning av country, hiphop och pop, och vi får till och med besök av norsk epadunk. Sverige var också det första landet där A Bar Song (Tipsy) hamnade etta på charts, vilket bara förstärker vilket genomslag genren har fått här, säger Emma Vikström, musikansvarig på Spotify.

Mest streamade i Sverige sommaren 20204:

1. Shaboozey – A Bar Song (Tipsy)
2. C.Gambino – Sista Gång
3. Benjamin Ingrosso – Look Who’s Laughing Now
4. Benjamin Ingrosso, Nile Rodgers, Purple Disco Machine, Shenseea – Honey Boy (feat. Nile Rodgers & Shenseea)
5. Dizzy, Y4ska – Calma
6. Sabrina Carpenter – Espresso
7. Morgan Wallen, Post Malone – I Had Some Help (Feat. Morgan Wallen)
8. Soppgirobygget – Viva La Vida
9. Myles Smith – Stargazing
10. Molly Sandén – Slutet av sommarn

 

Även globalt är Shaboozeys A Bar Song (Tipsy) och Sabrina Carpenters Espresso med på topp fem över de mest streamade. De övriga på topp fem är Birds of a feather med Billie Eilish, Hot to go! med Chappell Roan och Not Like Us med Kendrick Lamar.

Christel Valsinger