26 augusti 2024

Swedish Music Hall of Fame till Norrköping

Swedish Music Hall of Fame fortsätter på den inslagna vägen från förra året och håller sin presskonferens på en ny plats. Den här gången blir det i Värmekyrkan i Norrköping som de invalda offentliggörs, den 24 september klockan 9.

Swedish Music Hall of Fame sätter ljuset på musikskapare som haft betydande inflytande över den svenska populärmusikens utveckling. För att en person ska kunna bli invald ska det ha gått 20 år sedan debuten. Initiativet kommer från insamlingsstiftelsen Svenska Musikskattens Hus  som grundades 2011. 2014 offentliggjordes de första 12 artisterna och musikskaparna som valdes in i Swedish Music Hall of Fame. Totalt har 72 namn tagit plats i samlingen hittills och den 24 september presenteras ytterligare sju.

Förra årets presenterades de invalda namnen under en presskonferens i Borlänge, i år flyttar den till Norrköping och Värmekyrkan, där juryn och flera av de nya invalda är på plats. Årets jury består av juryordförande Mathias Bridfelt (musikredaktör för TV- och radioprogram) samt  jurymedlemmar: Alexandra Sundqvist (musikjournalist, författare och poet), Fredrik af Trampe (journalist, redaktör och författare) och Ika Johannesson, (journalist, publicist och programledare).

Christel Valsinger