26 augusti 2024

Hyllningskonsert till Monica Zetterlund 

Den 22 september hyllas ikonen Monica Zetterlund på Nya Cirkus med Lisa Nilsson, Bo Sundström, Isabella Lundgren, Ekdahl/Bagge Big Band och Tina Ahlin. Under konserten deltar även 2024 års stipendiater, Kerstin Bagge och Emmalisa Hallander.

Hyllningskonserten som i år går under namnet Monica Z – Ett lingonris som satts i cocktailglas, arrangeras årligen på uppdrag av Monica Zetterlund Sällskapet. Sällskapet grundades 2005 av Monicas vänner och kollegor, och har som uppgift att förvalta och stimulera intresset för arvet efter Monica Zetterlund. Genom Monica Zetterlunds Minnesfond delas varje år stipendier ut till musiker och artister som verkar i Monicas anda.

Årets stipendiater är Kerstin Bagge och Emmalisa Hallander. Kerstin Bagge är medlem av Gals and Pals, har en imponerande karriär som sångerska och revyartist och är en viktig del av den gyllene era som leddes av Monica Zetterlund och Hasse & Tage. Emmalisa Hallander är en ung sångerska som redan gjort avtryck och precis som Monica även spelar revy, i höst i Henrik Dorsins Svenska Revyn på Scala.

Under hyllningskonserten delas också årets Filurpris ut. Årets mottagare är komikern Per Andersson.
Filurpriset delas ut för tredje gången och har tillkommit för att belysa Monica Zetterlunds stora bredd. Tidigare pristagare är Henrik Dorsin och Sissela Kyle, den senare är också kvällens värd. Kapellmästare är Carl Bagge.
Stipendienämndens ordförande Tina Ahlin är särskild gäst under konserten.

Christel Valsinger