22 augusti 2024

De är årets vinnare av Nordic Music Biz Top 20 under 30

NOMEX (Nordic Music Export) har utsett de 20 unga nordiska talanger som får ta plats på listan Nordic Music Biz Top 20 under 30 i år. Vinnarna firas med en ceremoni på by:Larm i Oslo den 12 september.

Det är sjunde året i rad som NOMEX väljer att lyfta fram 20 unga talanger som de anser bidrar med ”nya perspektiv och innovativa idéer till en ständigt föränderlig bransch”. Samtliga namn på listan ses som potentiella framtida ledare inom branschen.

Årets svenska vinnare är:

Khadra Abdirashid
, A&R Manager / Sony Music Publishing Scandinavia
Simon Bálogh
, Founder / Butterfly Effect
Isabella Sedman, 
International A&R Coordinator / Warner Recorded Music
Jonathan Fröberg, 
Creative Manager / Universal Music Publishing
Naomi Amorti Jensen, 
Founder / Naomi Communications

Vinnarna 2024 har valts ut baserat på ett antal kriterier som inkluderar företagstillväxt, karriärutveckling, uppskattning bland kollegor, övergripande inverkan på branschen under 2023/2024, konstnärlig utveckling, innovation inom sitt område, intäkter från turnéer, biljettförsäljning, streamingdata, kampanjer och exponering genom radio och TV-plattformar.

Den svenska juryn har bestått av Anna Kornelia Åberg, BLNK Music, Fumi Amao, Spotify och Tomas Jernberg, Monza- Music Entertainment.

NOMEX är en pan-nordisk plattform som grundades år 2012 och ägs av de fem musikexportkontoren i Norden: Music Norway, Export Music Sweden, Music Export Denmark, Music Finland och Iceland Music.

Samtliga vinnare finns listade pp Export music Swedens hemsida.

Christel Valsinger

Bilden fr v: Isabella Sedman, Naomi Amorti Jensen, Simon Bálogh
, Khadra Abdirashid
 och Jonathan Fröberg.