18 augusti 2024

SVERIGETOPPLISTAN Första egna ettan för Miriam Bryant

Det låter smått märkligt men när Miriam Bryant går in som etta med Regnblöta skor [Warner/Warner] är det hennes första etta på egen hand. Hammerfall toppar albumlistan med gruppens totalt fjärde etta, Avenge The Fallen [Nuclear Blast/Warner].

Miriam Bryant har nått förstaplatsen på listan tre gånger tidigare: i samarbeten med Yasin, Victor Leksell respektive Hooja. Med tredje singeln från albumet Okej att dö gör hon det nu också under helt eget namn.

Det blev alltså Bryant som petade ner Shaboozey som legat etta 12 av 16 veckor på listan med A Bar Song (Tipsy)[Empire] till nu plats 2.

Det tredje mest anmärkningsvärda på listan är att Benjamin Ingrosso går in som 3 med All My Life [EMI/Universal] och adderar ännu mer till sitt succéår.

En bit ner gör Molly Sandén en intressant rörelse från 23 till 12 med Slutet på sommarn [Milkshake/Sony].

På albumlistorna är Hammerfall veckans vinnare och toppar fyra listor med Avenge The Fallen: stora listan, fysiska, vinyl och hårdrock. Göteborgarna nådde sin första etta år 2000 med Renegade.

Intressant på de tre förstmämnda av listorna är att Kite går in som 6, 2 och 2 med VII [Dais/Playground]. Det innebär det hittills största albumavtrycket för den annars singel- och EP-fokuserade syntduon.

Alla övriga fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin