29 juli 2024

SVERIGETOPPLISTAN tillbaka med Shaboozey i topp

När Sverigetopplistan återkommer efter tre veckors semester är Shaboozey tillbaka i topp med A Bar Song (Tipsy) [Empire]. Ny albumetta är veteranerna Deep Purple, dessa toppar stora listan och tre listor till med =1 [Ear/Playground].

När listan tog paus för veckorna 27 till 29 toppade Benjamin Ingrosso med Look Who’s Laughing Now [EMI/Universal]. Den är nu nummer 2. Mer med Ingrosso är det på plats 3. Purple Disco Machine & Benjamin Ingrosso klättrar dit från 5 med Honey Boy (feat. Nile Rodgers & Shenseea)[Columbia Local/Sony].

En stark start som veckans bästa nykomling gör Hov1 ihop med Seinabo Sey på plats 4 med Försent [EMI/Universal].

Av de sommarhits som varit uppe i toppen finns Mares fortsatt så högt som 22 med Sunnanvind [Tjooff].

Listorna för uppehållet finns att se på sverigetopplistan.se. En som var uppe högt under uppehållet är Sickan & Yasin som förra veckan var nummer 3 med Ännu en dag [Sickan], den faller nu till 18.

Billie Eilish var albumetta två av de tre pausveckorna med Hit Me Hard And Soft [Interscope/Universal]. Vecka 29 toppade Eminem med The Death of Slim Shady [Interscope/Universal], den är nu nummer 6.

Att notera på albumlistan: Veronica Maggios tre största album närmar sig snabbt totalt 1000 veckor på listan. Redan Satan i gatan [Universal/Universal] är uppe i mäktiga 329 veckor på topp 60.

Deep Purple toppar stora listan, fysiska listan, vinylditon och även hårdrocklistan.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se.

Lars Nylin