16 januari 2024

United Stage öppnar kontor i Finland

Turnéproduktionsbolaget och artistagenturen United Stage växer och öppnar kontor i Finland. Expansionen kompletterar tidigare kontor i Norge, Sverige, Danmark och Estland

Det är den finska artistagenturen HH Agency, som leds av Henrik Hagnäs, som byter namn till United Stage Finland. HH Agency är ett oberoende nöjesbolag som specialiserat sig på internationella bokningar i Finland. Ägaren Henrik Hagnäs har varit en aktiv agent på hemmamarknaden i över fem år och har bokat stora festivaler och klubbar.

”Expansion till Finland ligger i linje med United Stages övergripande tillväxtstrategi och ännu viktigare, vårt fokus på att bygga den bästa grunden för våra artister och deras livekarriärer. Jag ser fram emot att välkomna Henrik till vårt team”, säger Jimmi Riise, Nordic CEO på United Stage Group.

Markus Wiking, VP Nordic Business Development på United Stage:
”Att etablera oss i Finland är en avgörande komponent i United Stages strategi att erbjuda nordiska artister utökade möjligheter utanför deras hemland. Efter att ha gjort framgångsrika samarbeten med både lokala och internationella artister är Henrik den idealiska personen för vår satsning på den finska marknaden.”

Henrik Hagnäs, United Stage Finland:
”Det är en ära att vara en del av United Stage-familjen och att ge alla våra artister en bredare marknad för sina konserter och shower. Vi ser fram emot att stärka banden mellan finska och nordiska artister genom expansionen till Finland”

United Stage representerar för närvarande över 300 artister och producerar mer än 5000 konserter årligen. Statistik som MI publicerat i dagarna visar att United Stage var Sveriges fjärde största livebolag 2022. Läs mer här.

Christel Valsinger