11 oktober 2023

Takida tillbaka hos Universal Music i Sverige

Takida har återvänt till Universal Music för Sverige och i samband med detta släpper de nya singeln Your Blood Awaits You.

Takida annonserar samtidigt som det nya avtalet att de åker ut på en ny Boxroom-turné våren 2024, med start på Cirkus i Stockholm den 15 februari.

Om det nygamla samarbetet säger Niklas Rune, bandets A&R på Universal Music:

– Det är fantastiskt kul att Takida återigen väljer att samarbeta med oss på Universal Music. Vi har en gemensam historia sedan 2006 och det stora genombrottet med låten Curly Sue, och det nya materialet låter starkare än någonsin.

Med över en halv miljard globala streams och otaliga radiohits sedan de bildades 1999, har Takida ständigt varit i rampljuset. Bandet har precis avslutat sin sommarturné i Sverige och har fortsatt med otaliga spelningar i Tyskland, inklusive giganten Wacken Open Air Festival.

2024 firar Takida även 25 år som band.

Lars Nylin

Bilden, från vänster: Andreas Hindenäs (Universal Music), Niklas Rune (Universal Music), Chris Rehn (Takida), Robert Pettersson (Takida), Mattias Larsson (Takida), Tomas Wallin (Takida), Kristoffer Söderström (Takida), Emilie Rosenblad (Universal Music), Per Kviman (Versity Music, management).