14 maj 2023

Anders Lind hedersdoktor

Med namn som Bo Hansson, Eldkvarn, Dag Vag och bob hund på sitt cv är producenten Anders Lind på skivbolaget Silence Records ett av Sveriges ikoniska namn i sitt gebit. Nu utses han till hedersdoktor vid Karlstads universitet.

Anders Lind är en av grundarna till skivbolaget Silence Records och studion Silence i värmländska Koppom. Han har sina rötter i den svenska musikrörelsen och är en stöttepelare inom svensk proggmusik. Genom sina produktioner, under drygt 50 år, har Silence satt Koppom på den internationella kartan. Meriterna inkluderar den internationella 1970-talssuccén Sagan om ringen av Bo Hansson, Kebnekaise, Dag Vag, Thomas Wiehe, Jan Hammarlund, Turid, Samla Mammas Manna, Ragnarök, Cosmic Overdose, Hederos & Hellberg, Hedningarna, Bob hund, Eldkvarn och Träd, Gräs och Stenar.

För sitt samarbete och engagemang i Musikhögskolan Ingesunds utbildning av musikproducenter, utses Lind 20 oktober till hedersdoktor vid fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap, Karlstads universitet.

– Nu blev jag förvånad! Men det har alltid varit stimulerande att träffa nya årskullar och berätta om musikhistorien och teknikens utveckling. Jag känner mig verkligen hedrad, säger Anders Lind i ett pressmeddelande.

Lars Nylin