10 januari 2023

Gitarrauktion för ”Tillsammans mot cancer”

På måndagskvällen sände TV4 insamlingsgalan Tillsammans mot cancer. Samtidigt inleddes två auktioner till förmån, med gitarrer från Lasse Åberg och Janne Schaffer.

Det är konstnären Jonas Henriksson som har avbildat vännerna Lasse Åberg och Janne Schaffer, respektive Electric Banana Band, på två separata gitarrer.  ”Nu hoppas vi att det här drar in minst ett par hundra tusen till Cancerfonden” säger Åberg i ett pressmedelande. Schaffer fortsätter:

-På våren 2022 avled Lasses vän Sven Melander i cancer och min bästa kamrat Björn J-son Lindh, som jag spelat med i 43 år, gick bort i cancer 2013. Även min pappa dog i cancer. Det är en fasansfull sjukdom och ett väldigt viktigt ändamål. Kan vi göra något för att komma till rätta med den här sjukdomen så är det klart att man hjälper till. I det här fallet både skänker man pengar och får något tillbaka. Det är unika gitarrer, de finns bara i ett exemplar vardera och vi har också etsat in våra autografer.

Vinnaren av budgivningen får även en skiva, en sångbok och konsertbiljetter i samband med 50-årsjubileet av Schaffers debutalbum från 1973. Samt en guidad tur på Åbergs museum i Bålsta utanför Stockholm.

Här finns auktionerna på Tradera:

https://www.tradera.com/item/301965/578148018/epiphone-les-paul-motiv-electric-banana-band-till-forman-for-cancerfonden

https://www.tradera.com/item/301965/578146445/gibson-les-paul-motiv-lasse-aberg-janne-schaffer-till-forman-for-cancerfonden

Lars Nylin