5 september 2022

Platina till Cazzi Opeia

Moa “Cazzi Opeia” Carlebecker och de övriga låtskrivarna bakom Melodifestivalen-låten I Can’t Get Enough har tilldelats var sin platinaskiva av sitt bolag EKKO Music Rights Europe.

Låten har under våren och sommaren nått topplaceringar på radio-, streaming- och försäljningslistorna. Cazzi Opeia har även gjort ett antal TV-, radio- och liveframträdanden under sommarhalvåret.

Cazzi Opeia om att få sin första platinaskiva:

– Att få en platinaskiva känns som en milstolpe både för mig som artist, men också för låten I Can’t Get Enough. Jag är så tacksam för alla som lyssnar på min musik och för all kärlek jag har fått under det senaste året.

Conny Danepalm, General Manager för EKKO Music Rights Europe säger:

– Att få dela ut en platinaskiva till artisten och kreatörerna bakom I Can’t Get Enough är också en milstolpe för oss som bolag. Redan när jag för mindre än ett år sedan hörde demoversionen insåg jag att det här är en hit. När det var bekräftat att Cazzi Opeia och låten var klar för Melodifestivalen bestämde vi tillsammans att köra projektet i egen regi. Det blev vår första release som skivbolag och det gick ju bra. Det är mycket glädjande att nu få överlämna platinaskivor till artist och kreatörer som har skapat denna hitlåt.

Lars Nylin

Platinautdelning på EKKO Musics kontor i Stockholm. Från vänster i bild: Robin Jenssen (CEO, EKKO Music), Jakob Redtzer (låtskrivare & producent), Moa “Cazzi Opeia” Carlebecker (artist & låtskrivare), Bishat Araya (låtskrivare), Conny Danepalm (General Manager, EKKO Music). På datorskärmen syns Paul Rey (låtskrivare) som firade platinautdelningen via zoomlänk. Foto: Julia Gauriloff