6 mars 2022

Sverigetopplistan: Jireel kvar i topp

Jireel är kvar i topp med Mano [Asylum/Warner] men under den händer det massor på singellistan. Owen toppar albumlistan med debuten Musik eller metall [Street Life].

Platserna 2 till 5 är nykomlingar. Hov1 går in högst med Två steg från helvetet [EMI/Universal], sedan radar en trio från Melodifestivalens kommande final upp sig: Klara Hammarström, som ett tag in veckan toppade Spotifylistan, är 3 med Run To The Hills [Giant/Warner], Medina lägger sig som 4 med In i dimman [Giant/Warner] och Anders Bagge som 5 med Bigger Than The Universe [Promotor/Warner]. Warners dominans i det sammanhanget understryks av Cornelia Jakobs som ny 8 med Hold Me Closer [Freebird/Warner].

För att understryka att Melodifestivalen anlänt listan på allvar klättrar CazziOpeia från 51 till 16 med I Can’t Get Enough [Ekko].

Vi har länge haft Petter och Veronica Maggio i fokus med TikTok-succén Längesen [Baba/Sony], den tappar nu får 5 till 13. Ed Sheeran faller efter förra veckans plötsliga återklättring nu från 9 till 19 med Bad Habits [Atlantic/Warner].

Owen, albumdebutant från Rissne i Stockholm, ser titellåten Musik eller metall gå in som 22 och albumet alltså i topp. Två andra albumtitlar som märks är samlingen Melodifestivalen 22 [Warner/Warner], nummer 2 på stora listan och 1 på fysiska listan, respektive Hammerfall som tar Hammer of Dawn [Napalm/Warner] till 4 på albumlistan, 2 på den för fysisk försäljning och 1 på vinyllistan.

Lars Nylin

 

 

 

Alla fakta här: www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin