11 februari 2022

De kan vinna Guldnoten

Intresseorganisationen SAMI har nu utsett de nominerade till det nyinstiftade priset Guldnoten. Naturkompaniet, NK Padel & Social by Ascaro samt Steam Hotel i Västerås, uppmärksammas för att på ett förtjänstfullt sätt använda sig av upphovsrättsskyddad musik i sina lokaler.

Gulnoten, som MI tidigare skrivit om här, delas ut för första gången i år. SAMI vill med priset lyfta hur upphovsrättsskyddad musik kan användas på ett aktivt, hållbart och uppfinningsrikt sätt för att driva en verksamhet framåt. Att använda upphovsrättsskyddad musik är också att stötta artister och musiker, menar SAMI.

Efter att ha gått igenom alla inkomna förslag landade SAMI i att nominera Naturkompaniet, NK Padel & Social by Ascaro och Steam Hotel i Västerås till Guldnoten 2021.

Naturkompaniet tog på personalens önskemål fram en musikprofil baserad på skyddad kommersiell musik. Butiken spelar mycket närproducerat och ger spelrum till nytänkande artister, skriver SAMI ett pressmeddelande.

NK Padel & Social by Ascaro, som är en padelanläggning på NK:s tak i centrala Stockholm, jobbar efter devisen att musik alltid tillför liv och känslor. Spellistorna i de olika delarna av anläggningen kureras av Axwell & Ingrosso.

Steam Hotel i Västerås regisseras musiken utifrån den känsla som man vill att gästerna ska uppleva. DJ:s och andra musikintresserade medarbetare sätter ihop spellistor för olika miljöer och tidpunkter på dygnet. Uppträdande DJ:s är också ett naturligt inslag i hotellets lokaler.

Vinnaren av Guldnoten 2021 utses i slutet av februari.

Christel Valsinger