9 november 2021

Aloaded växer och öppnar Köpenhamnskontor

Det stockholmsbaserade distributionsbolaget Aloaded förstärker sin labelavdelning med tre personer och öppnar kontor i Köpenhamn.

Love Cerda Ojensa är ny Senior Label Manager, baserad i Köpenhamn. Love kommer senast från Record Union där han hade rollen som Artist Support lead och Key Account Manager med fokus på labels och större artister.

– När erbjudandet dök upp så tvekade jag inte en sekund, det kändes som skräddarsytt för mig! Att få möjligheten att fullt ut arbeta med oberoende artister och labels, både våra befintliga och nya är något jag har lång erfarenhet av och brinner för, säger Cerda Ojensa till MI.

I och med rekryteringen har Cerda Ojensa även fått ansvar att starta upp och driva Aloadeds köpenhamnskontor med fokus på att att expandera Aloadeds roster av oberoende labels och artister i Skandinavien och internationellt. VD och medgrundare John Gadnert är nöjd med de senaste tillskottet till teamet och den stundande expansionen:

– Det är fantastisk kul att kunna förstärka Aloadeds label team med en skicklig Label Manager som Love. Hans långa erfarenheter av digital distribution blir ett ypperligt komplement till resten av gänget i Stockholm och Malmö.  Vi befinner oss i en expansiv fas och ett naturligt steg i tillväxten är närvaro i Danmark som också har en lång tradition av en spännande DIY-scen.

Övriga tillskott på Aloaded är Simon Grip, Label Manager, och Samuel Nilsson, Artist Support & Distribution Manager. Grip kommer även han från Record Union. Grip, som tidigare arbetat med både fysisk och digital distribution kommer i nära samarbete med Cerda Ojensa utgöra Label manager-teamet på Aloaded.

Love Cerda Ojensa fortsätter:

–  Att hoppa på ett sånt här spännande projekt är väldigt inspirerande och det är en oerhörd trygghet att arbeta med en vän och gammal kollega som Simon. Någon jag vet har minst lika mycket engagemang och passion för den oberoende skivbranschen. Vi arbetar oerhört bra ihop, ett riktigt radarpar.

Samuel Nilsson anställdes på Aloaded i somras efter ha praktiserat på bolaget under sin utbildning DMG – Music Business Developer. Samuel kommer stödja Aloadeds team på digital & fysisk distribution.

Aloaded finns nu i Stockholm, Malmö och Köpenhamn.

Lars Nylin