10 maj 2021

Eagle-Eye Cherry skriver avtal med Playground Music

Eagle-Eye Cherry skriver avtal med Playground Music och släpper sitt sjätte studioalbum tidigt 2022. Nya albumet följer upp framgångarna med singeln och albumet Streets of You från 2018 som Grammisnominerades samt gick upp topp 10 på radiolistan.

Samarbetet inleds med nya singeln I Like It som släpps den 21 maj. En låt som precis som mycket annat på det kommande albumet delvis reflekterar artistens tonårsidoler. Låten inspireras The Cars, Ramones, The Clash och Blondie med en och annan referens till Fleetwood Mac.

Eagle-Eye Cherry beskriver texten:

– Du vaknar upp tilltufsad från kvällen innan, du dammar av dig och ger dig ut igen. Det finns inga konsekvenser. Jag har skrivit sånger om konsekvenser, men detta är inte en av dem.

Singeln är skriven av Eagle-Eye Cherry tillsammans med Anders Pettersson och David Lindgren Zacharias i produktion av Peter Kvint med mix av James Krausse i Los Angeles.

Eagle-Eye Cherry om samarbetet:

– Jag har hittat ett nytt hem hos Playground Music. När jag träffade dem så kände jag direkt att det var rätt. Vi har stora planer och det ska bli spännande att få gör denna resa ihop med dem.

A&R Patrik Larsson säger om samarbetet;

– Eagle-Eye Cherry är en av våra mest folkkära artister som fortsatt att leverera utifrån sitt tydliga ID år efter år och bara blir bättre och bättre. När vi fick ta del av det nya kommande materialet tvekade vi inte en sekund till att inleda detta fantastiska samarbete.

Johan Söderholm på Sqream Management fortsätter:

– Vi ser fram emot att få arbeta med Playground, som är Nordens ledande independent skivbolag. Hemmamarknaden är alltid viktigast vid en lansering, oavsett hur framgångsrik du är internationell.

Lars Nylin

På bilden syns; Patrik Larsson / Playground Music, Mårten Aglander / Playground Music, Eagle-Eye Cherry, Jennifer Dillane / Roxy Recordings, Anders Engström / Playground Music samt med på datorskärm live från LA; Johan Söderholm / Sqream Management.