5 oktober 2010

GRAMMIS 2011 – en kväll på Operan

Queen gjorde en gång albumet A Night At The Opera. Grammis 2011 går på samma linje och håller till på Kungliga Operan i Stockholm.

Måndagen den 17 januari 2011 flyttar Sveriges viktigaste musikpris, Grammis in i Operan i Stockholm. Galakvällen inleds med prisceremoni och en storslagen föreställning på Kungliga Operan och därefter fortsätter firandet i Opera-källarens alla festlokaler.

Grammis 2011 produceras av HELENAOCHSOFIE. Uppdraget från IFPI Svenska Gruppen innebär ett helhetsansvar som innefattar skapandet av en plattform för det kreativa och praktiska arbetet runt galan, produktion samt projektledning av eventet såväl som produktion av själva prisutdelningen.

– Vi ville ge Grammis 2011 en underhållande, intim och exklusiv inramning, säger Lisa Cronstedt, projektledare för Grammis på IFPI Svenska Gruppen som är arrangör.

– HELENAOCHSOFIE har arbetat med många framgångsrika evenemang och vi är glada att de åtagit sig uppdraget att utveckla galan.

– Vår målsättning är att skapa en värdig prisceremoni där musikbranschens mesta pris, även internationellt sett, delas ut, berättar Helena Dillén, kreativ producent på HELENAOCHSOFIE.

– Vi är omåttligt stolta över att producera Grammis 2011 i Operahusets ståtliga lokaler. Musikbranschens tyngsta pris ska få den inramning det förtjänar, säger Sofie K Skoog, producent för Grammis 2011.

Grammis har genom åren arrangerats i de flesta större showlokaler i Stockholm, inklusive längre perioder på Berns respektive Globen. Förra året arrangerades galan på Münchenbryggeriet.

Lars Nylin