3 april 2009

Kulturrådet, IFPI och SMFF stödjer Trigger09

Programmet till musikbranschseminarierna på Trigger Creative Conference i samband med musikfestivalen Peace & Love i Borlänge 25-27 juni i sommar fortsätter att växa. Nu har det även tillkommit nya viktiga samarbetspartners i form av Statens Kulturråd och IFPI, som i likhet med bl.a tidigare klara SMFF (Svenska Musikförläggareföreningen), SOM (Sveriges Oberoende Musikproducenter), Svensk Musik, Boomtown, MusExpo, A&R Worldwide, Musikindustrin, Företagarförbundet, Borlänge Kommun och Peace & Love ger sitt stöd.

Statens Kulturråd har beslutat att stödja initiativet till den första stora samlade svenska musikbranschmässan på flera år med 100 000 kronor.

– Att kulturrådet stödjer projektet är verkligen ett bevis på att Trigger behövs som mötesplattform både nationellt och internationellt, kommenterar projektledare Åsa Kers.

– Att vi dessutom har ett brett stöd i branschen nu är tydligt, då såväl skivbolagsorganisationen IFPI som musikförläggarna inom SMFF ger oss sin fulla support.

Tidigare i veckan offentliggjordes den första punkten på seminarieprogrammet i detalj. Med MI:s redaktör Claes Olson som moderator kommer David Mortimer-Hawkins (A&R-ansvarig, Universal Music), Anders Johansson (Talbot & Talbot), Claes Uggla (A&R, Juju Records / POPE), Cecilia Ancker (Creative & International Exploitation-ansvarig, Universal Music Publishing) och Patrik Larsson (manager/konsult, Headlock Management / Lights Out Music Group / Loud46) att diskutera A&R i en särskild panel med rubriken ”Artistutveckling inför framtiden”. Sedan tidigare är det även klart att Musikindustrin i samarbete med Trigger kommer att arrangera ett seminarium på temat ”Musik och ny teknik”, med bl.a MI / Digitalnytts redaktör Daniel Johansson och representanter för ett antal svenska teknikbolag i panelen.

– Vi kan inte vara annat än nöjda och oerhört tacksamma för allt stöd och det stora intresset, konstaterar Åsa Kers belåtet.

– Nu fattas bara att även resten av musikbranschen registrerar sig och visar att de välkomnar Trigger09!
Lars Nylin